Lördag - Strålande sol

Hade morgonen i stallet idag, så var där innan sju och gav dom sin frukost :) Åkte sen hem en stund och åt själv frukost innan det bar iväg upp igen.

Tömkörde Comets lite i paddocken. Såå himla duktig är han, blir mer och mer imponerad för varje dag som går av den hästen. Blev lite tossig när det kom in en annan häst i paddocken, och när det var människor överallt och lite sånt. Men ALDRIG att han skulle sticka ifrån mig eller springa över mig! Han har stenkoll på den som leder honom, dansar han så gör han det runt en och drar inte det minsta i linan. Såå duktig!!
Longerade honom ett par varv för att lugna honom, innan vi sedan kopplade för tömmarna och började tömköra. Vilka framsteg han gör, lillkillen. Nu börjar han orka hålla en mer stadig form och tar bromsen riktigt bra! Koncentrerar sig på den som tömkör fastän det händer saker runtomkring!

Fixade sedan klart allt i stallet, dvs; mockade, bytte vatten i boxarna, fyllde vatten i hagen, gjorde hö och kraftfodret. Kunde heller inte låte bli att ta några kort på de små liven i hagen, är de inte fina så säg? :) Underbara djur!





Åkte sedan upp till kvällen sen för att rida de resterande två buskottarna, Cabbe och Messer!
Johanna tog tryggheten själv, Messer. Medan jag tog den lite sprattligare varianten av häst, Caribic :) Haha. Vårkänslorna sprudlar, hästarna är såå på tårna i mellanåt och vill allra helst bralla järnet! Busfrön är vad de är! :D

Nåväl, bestämde oss för att hålla till i paddocken. Första gången för iår! Så galet skönt att kunna rida på utebanan igen, gud vad jag har saknat det! Caribic också verkade det som, haha för jösses vad han laddade! Så himla pigg, men samtidigt så galet fin! Satt mest och log :D Red väl sisådär 20-25 minuter innan jag var nöjd, och vi begav oss ut på en avskrittningstur på drygt 10 min i skogen. Uuuunderbart var bara förnamnet! Kvällssol och skog, kan det bli bättre!? Nej, tror inte det.

Messer då, Johanna som har vrickat foten för lite mer än en vecka sedan kan inte rida med stigbyglar, så hon satt glatt utan :) Gick jättebra, Messer var pigg och glad som vanligt! Busfrö, snart 24 år och har speed som en 2-åring? Jösses, råkar man göra en hjälp liiite för mkt så kan det gå undan :D haha. "Piiiiip" säger han, sen är det bara att hålla i sig! Thihi, that's my boy! <3








Storm

Fy vilket väder det har varit, både idag och igår. Idag är det nästan ännu lite värre, ena stunden är det skitvarmt och strålande sol, för att i nästa sekund blåsa storm och hagla så det heter duga... Så nej, vi hoppade över ridningen idag. Alla 3 fick vila.

Men häromdagen fick Comets se sig omkring i paddocken för första gången, longerade lite lätt med sadeln på bara för att se hur han reagerade därute. Som vanligt No Big Deal :) Duktig hääst!







Johanna filmade lite smått för några dagar sedan när jag joggade Caribic en stund i ridhuset, ska se om hon kan skicka över den till mig så jag kan lägga ut den. Han var kanonfin då :)

Messer den lilla buskotten är pigg som aldrig förr! Man får hålla i sig ordentligt när man sitter på honom nu, kan det vara vårkänslorna som är på G nu igen :D Han blir ju alltid så busig då! Hihi, gullefjun!

Löshoppning och tappskor

Här var det livat..... eller inte :) Men det ska det bli!

Hästarna har iaf skött sig ypperligt bra (som vanligt, men ändå :)). Tanken var att alla 3 skulle få löshoppa igår, fredag. Men tyvärr tappade Cabbe en sko på torsdagen så han fick stå över denna gång, hoppas han är fit for fight och att alla sitter kvar om 2 veckor då nästa löshoppningstillfälle är!

Igår fick alltså Messer och Comets löshoppa. De var så himla duktiga, båda två!

Först löshoppade vi Comets, var lite smått nervös över hur han skulle reagera, han har ju faktiskt aldrig hoppat förut.. Men som vanligt klev han in i ridhuset, tittade sig omkring och gick lugnt över bommarna innan jag sedan släppte honom. Han hajade direkt och verkade tycka att det var riktigt roligt :) Hoppade väl drygt 80-90 cm med lätthet! Vilken stjärna, och så fin galopp han har! Helt lugnt och sansat. Han blev dock lite osäker efter en rivning, men sedan när han förstod att det inte var farligt så hoppade han glatt igen :) Gullefjun!

Här är en liten ihopklippt film kvällen :)
http://www.youtube.com/user/Lifebyhorses#p/a/u/0/FZGMv3etfLY

Messer då, gammelman, som han ibland även kallas :) Vilken speed det är i honom alltså! Stod med hjärtat i halsgropen där ett tag. Är ju så rädd för att han ska skada sig på något sätt. Det var ben överallt! Sprattel sprattel, men över det kom han :) Han bara flög!! Och spetsade öron hela tiden, haha så jäkla söt, han tyckte verkligen att det var jättekul :D Hoppade också drygt 80-90 cm utan problem. Min tokhäst, åh vad jag älskar honom :)

Inte kan man väl tro att den där racerhästen fyller 24 i sommar? ;)
http://www.youtube.com/user/Lifebyhorses#p/a/u/1/7V3t3TJeB5Y

Caribic fick sin tappsko påslagen idag, på fm. Skönt, för han får ju så ont i tassen stackarn.. Det var ju bara några veckor sedan förra framskon lossna. Usch, den här leran suger med sig det mesta! Men skönt att våren är på G :D Snart är all snö borta!

RSS 2.0