Tävling - Utställning

I lördags var det dags för de årliga Ridtravardagarna vid Näsbyholm i Strängnäs, numera kallat Ridtravar Riks! Det är ett meeting med tävlingar i trab, utställning, löshoppning, dressyr och hoppning, och självklart är det bara en massa fina travare med, kallblod som varmblod. Min Messer fick åka på utställningen iår. Förra året deltog vi i dressyren och kammade hem segern med 14 eller 16 poäng tillgodo till den andra placerade. Inte illa för att vara äldst på hela meetinget tycker jag :) Messer - still going strong!

Nåja åter till lördagen. Nytt för iår var veterinärbesiktningen. Tidigare har man aldrig behövt det, men det var tydligen nya regler iår, men vad gör det :) Som tur var startade vi som nr 25 av 30 för dagen så vi hann med den sena veterinärbesiktningen mellen 12-13. Skönt med lite sovmorgon :) Messer gick igenom utan den minsta anmärkning. Var faktiskt lite orolig, jag menar han hade stått inne hela morgonen och stått en timme i transport för att sedan direkt ut och iväg på besiktning. Han är ju ändå 24 år, man har rätt att vara lite stel då, men inte då :) Nemas problemas!

Efter en tids väntan var det våran tur! Messer hade myror under hovarna och ville inte alls stå still de få minutrarna därinne, haha! Men men, när han väl fick röra på sig och visa sin skritt och trav så var han nöjd :) Och domarna likaså! "Friska torra ben, mycket fint musklad och välbevarad för sin ålder", det ända som avslöjade att han var till åren var hans små gråa hår på ena bogen samt under stjärnan i pannan :) Smidig som en katt och en härlig individ och ett mycket gott helhetsintryck var också några av alla ina kommentarer från domarna :) KUL! 58 p och kvalitetsklass I, alltså den bästa :) Duuktig kille!

Visst är han fin, min älskade pärla! <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0